Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

μια τραγωδία με το όνομα Ελλάδα..


ΑΙΣΧΥΛΟΣ, Μεγάλος κλασικός της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και κορυφαίος δραματικός ποιητής. Γεννήθηκε το 525 π. Χ στην Ελευσίνα….

Αριστοφάνης , γιος του Φιλίππου από τον δήμο Κυδαθήναιον. Αθηναίος κωμικός ποιητής του 5ου αιώνα (περίπου 450 - 385 π.Χ.). …..


Η Ελλάδα του σήμερα αποτελεί μια κωμικοτραγική, προς τραγική τις περισσότερες φορές , ιστορία ..Η συνταγή είναι απλή…Χωρίς αρχή και τέλος…δολοπλοκίες, συμφέροντα, ανομία, υποκρισία, μίζες, Δικαιοσύνη με πειραγμένη ζυγαριά, Dvd 3Χ, κατευθυνόμενα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, σκάνδαλα, λαδέμποροι-τραπεζίτες, μονές Βαλτοπεδίου, φακελάκια, λαϊκισμός, υποκρισία ξανά και ξανά και ξανά, βλακεία, αυθαιρεσία, απολίτιστοι κάφροι , πλαστικά σημαιάκια και μπουζούκια, επιθετικές ζαρντινιέρες…..πρόσφατα και στυγνή δολοφονία με κατάλοιπα Χούντας…

Προσθέτουμε και άφθονους μαϊντανούς και έτοιμη η Ελλαδίτσα ….καλή μας όρεξη..


Ούτε ο Αισχύλος δεν θα μπορούσε να συλλάβει μια τέτοια τραγωδία….μια τραγωδία με το όνομα Ελλάδα…η Χώρα που νόμιζε ότι επειδή είναι η μητέρα της δημοκρατίας θα μπορούσε να κοκορεύεται στον αιώνα τον άπαντα…κάποιος να της πει της Ελλαδιτσας ότι έχει αποβάλλει και αιμορραγεί……..


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ-Ας κρατήσουμε στα θετικά το γεγονός ότι ξυπνήσαμε από μακροχρόνιο λήθαργο, υπήρξε διάχυτη ανθρωπιά και ενεργήσαμε σαν σκεπτόμενοι πολίτες ,ειδικότερα οι νέοι ,που δεν ανεχόμαστε την κατάχρηση εξουσίας. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι μας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο….

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω μόνο ότι μέσα στην εκδήλωση ανθρωπιάς και ένδειξης αφύπνισης ενεπλάκησαν και πάλι οι μαιντανοί, γιατί αυτή είναι η μαγική συνταγή της Ελλάδας!

gagmaba είπε...

Η συνταγή απλή και σίγουρη. Μόνο που δεν υπολόγισαν τα Παιδιά- εμάς τους νέους. Και όσο εμείς αντιλαμβανόμαστε τη δύναμή μας, τόσο θα πέφτουν οι μάσκες και η βία από τη πλευρά της σαπισμένης πια εξουσίας θα γίνεται πιο ωμή. Εμείς ταρακουνάμε τον κόσμο τους και αυτοί φοβισμένοι νομίζουν ότι με όπλα, ψέμματα και αίμα θα μαζευτούμε στους καναπέδες μας- εκεί που μας θέλουν για να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και θα το φτιάξουμε ΤΩΡΑ.

If...ιγένεια είπε...

Ζήτω τα υστερόγραφα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Πραγματικά ο Αισχύλος και ο Αριστοφάνης θα ήταν ανίσχυροι να περιγράψουν τη σύγχρονη Ελλάδα, όπου η ασυναρτησία γίνεται σοβαρότητα. η διαφθορά, νομιμότητα
η ασημαντότητα βαρύγδουπη σπουδαιότητα, η σαπίλα φρεσκάδα, η αγραμματοσύνη ξερολισμός. Ας αφουγκραστούμε τουλάχιστον τα όνειρα των παιδιών κι ας πορευτούμε μαζί τους.

an205 είπε...

και μια κωμωδία με ακριβώς το ίδιο όνομα...........
Χρόνια καλά με υγεία!!!!!!

Πατρίκιος Αστερίας είπε...

@περαστικη,
ειναι μαγικοοοο....

@gagmaba,
δεν γινεται να το κανουμε του χρονου?
εχω γινει ενα με τον καναπε μου και δεν μπορω να τον αποχωριστω...

@ιφ,
ζητωωωωωωω....

@φαιδων,
ετσι ακριβως φιλτατε..

@αν205,
καλα μυαλα λοιπον και χρονια πολλα..

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλο κάρβουνο, επιτέλους η φαντασία στην εξουσία!!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Μέσα Μαζικού Επαναπρογραμματισμού λέμε!