Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Ανοικτόν../Περί "φωτιάς"


Βασικά δεν μπορώ να προσαρμοστώ στην πραγματικότητας της μεγαλούπολης. Είμαι σε μια κατάσταση ημιληθαργου όπου από την μια βρέχω τα πόδια μου στην αμμουδιά και από την άλλη μου κορνάρουν γιατί άναψε πράσινο. Περίοδος προσαρμογής λέω στον εαυτό μου και συνεχίζω…


Τίποτε δεν άλλαξε από τότε που έφυγα ..Η Ελλάδα καίγεται , το ίδιο καμένοι εγκεφαλικά παραμένουν οι κατοικοι της και στις 16/9 έπεται άλλη μια πυρκαγιά..

Η φωτιά των εκλογών που θα μας κάψει όλους άλλη μια φορά. Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις πως θα σβήσεις μια “φωτιά ” , όταν τα μέσα κατάσβεσης που σου δίνονται είναι πετρέλαιο, οινόπνευμα και σανό….

11 σχόλια:

gagmaba είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gagmaba είπε...

Καλά λες Patrick, τι αλλο πια να χρειάζεται να γίνει σε αυτή τη ταλαίπωρη από τους καφροέλληνες χώρα για να ξυπνήσουν? Πάνω από τη μισή χώρα (μέχρι τώρα) έχει καεί και σε λιγότερο από μήνα θα ξαναπάμε στις κάλπες και τότε θα μας έρθουν "όλα": ποιος βόλεψε ή είπε ότι θα βολέψει το ανηψούδι μας που ε, δε τα 'παίρνει καλά τα γράμματα και άλλα τέτοια ωραία. Και έτσι απλά θα ξεχάσουμε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, γιατί στο κάτω κάτω, εμείς ζούμε στο διαμερισματάκι μας στην Αθήνα που τόσο ιδρώσαμε για να αποκτήσουμε (άσε που ακόμα το χρωστάμε) και άσε που ο μ*****ς απέναντι μας κόβει και τη θέα...Άλλωστε έχει καλύτερα show στη tv.
Όμως ακόμα ελπίζω ότι μετά τη καταστροφή θα έρθει η νηνεμία και μαζί της η συνειδητοποίηση: Όχι δεν είναι μια άγνωστη διαβολική δύναμη που καίει τη χώρα. Είμαστε εμείς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες με τη καφροσύνη μας, με τον μηδενικό αυτοσεβασμό μας και με την απίστευτη αλλαζονεία μας. Έχουμε αποπροσανατολιστεί από ό,τι είναι στα αλήθεια σημαντικό και αναλωνόμαστε στο να παίζουμε παιχνίδια ο ένας στον άλλον και να κυνηγάμε τις ουρές μας.Είμαστε ή δεν είμαστε ήδη καμμένοι εγκεφαλικά?

If...ιγένεια είπε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνει μια διαδήλωση με μαύρα μπλουζάκια! Ότι το γάλα που χύνουν οι αγρότες στις εθνικές οδούς, ότι οι ταλαίπωροι με τους κουβάδες σε φλόγες 20μέτρων, ότι τέλος πάντων οι αντίθετες απόψεις στο κατεστημένο εδώ και τόσα χρόνια.
Όλες αυτές οι αντιδράσεις θα είχαν κάποιο αποτέλεσμα μόνο εάν υπήρχε έστω ένας άνθρωπος (από αυτούς, εκεί ψηλά) ο οποίος να ήταν διατεθειμένος να τα βάλει με κάθε τι στραβό, με τους άλλους όλους, με την ίδια την καρέκλα του. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος στη χώρα που ζούμε;
Μην παραδειγματίζεστε από ανάλογες αντιδράσεις σε χώρες του εξωτερικού. Ακόμα και στις Η.Π.Α. την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ υπήρχαν και πολιτικοί στους δρόμους μαζί με το λαό. Εδώ ποιος από δαύτους θα κατεβεί μαζί μας;
Συμφωνώ ότι δυστυχώς ο ελληνικός λαός, ο καμένος ελληνικός λαός ακόμα και μετά από αυτή την καταστροφή, θα τους ξαναψηφίσει! Άρα…
ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ! Άρα…

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Μαύρα μπλουζάκια και διαδηλώσεις εναντίων ποιου. Των εμπρηστών, της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος;
Δεν νομίζω ότι τα blog πρέπει να δουλέψουν ενάντιων καποιου
Πιστεύω όμως ότι μπορούν να δουλέψουν για το συμφέρον της χώρας.

Πατρίκιος Αστερίας είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΜΠΑ- ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΩΤΟΦΓΚΡΑΦΕΡ76- ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΙ..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πατρικ δεν είπα να μείνει κανείς απαθής αλλά ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν συγκινούν εγκληματίες! Άλλωστε τόσα παραδείγματα γ’ αυτό στα έδωσα. Αν πιστεύεις ότι με μια τόσο μετριοπαθή αντίδραση πρόκειται να αλλάξει κάτι τότε είμαι μαζί σου. Αν όχι τότε η ουδέτερη και «ατσαλάκωτη» αντίδραση δίνει χώρο και χρόνο στους ανθρωπόμορφους που μας κυβερνούν να μας κυβερνούν έτσι όπως μας κυβερνούν!

gagmaba είπε...

Αγαπητέ Fotografer76,και στην Ελλάδα μετά της πτώσης της χούντας πολιτικοί ήταν στο δρόμο μαζί με τα εκατομύρια κόσμου που πλημύριζαν το κέντρο της Αθήνας. Όμως για να μιλήσουμε τη γλώσσα των real politics όπως λέγεται ο κυνισμός στη πολιτική,για να κατέβουν και πολιτικοί στο πλευρό των πολιτών πρέπει να κρίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον τους. Και να είσαι σίγουρος ότι τέτοιο μήνυμα δε θα πάρουν ποτέ αν κάτσουμε σπίτι μας λέγοντας μεταξύ μας ότι η τάδε δράση είναι μετριπαθής, οι πολιτικοί σάπιοι και εμείς ανίκανοι να αλλάξουμε ο,τιδήποτε...Στο κάτω κάτω έχουμε θεσμοθετημένους τρόπους αντίδρασης-ψήφος, απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι χρέος μας να σταθούμε όπως θα θέλαμε να σταθούν οι πολλοί απέναντι σε ό,τι συμβαίνει.Αντί να κρίνουμε με ηττοπάθεια ό,τι γίνεται, ας βάλουμε το λιθαράκι μας: ας δείξουμε με τις ίδιες μας τις πράξεις και στην καθημερινότητά μας τι σημαίνει να είσαι ενεργός σκεπτόμενος πολίτης (αν και το πολίτης περιλαμβάνει τα παραπάνω επίθετα). Και στο τέλος της μέρας, ας είμαστε και μια χούφτα...Ποια επανάσταση άλλωστε ξεκίνησε 1ον από τα πάνω και 2ον από τους πολλούς;;;

Πατρίκιος Αστερίας είπε...

dear gagmaba,
ηρεμησε ...ολοι το ιδιο πραγμα, σε γενικες ακρες, πιστευουμε και ολοι στο ιδιο πλευρο ειμαστε..ας μην "πιανομαστε" απο λεξεις και εννοιες..
επανασταση δεν ειναι η μαυροφορεμενη στυλιστικη διαμαρτυρια , ουτε ιδρωσε το αυτι κανενος πολιτικου...σχετικα με την τελευταια παραγραφο "ας δείξουμε με..." εκει εγκειται ολη η δραση , η οποια μπορει να φερει καποια αλλαγη ..

gagmaba είπε...

Έχεις δίκιο patrick.Όλοι το ίδιο λέμε με τον ένα ή άλλον τρόπο!